Η Alpargatas κατέγραψε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια R$ (539 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε έσοδα τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 35% σε σύγκριση με πέρσι. Από αυτό το ποσό, το 1 δισεκατομμύριο R$ (180 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) προήλθε από τις διεθνείς δραστηριότητες της Havaianas, του κορυφαίου brand παγκοσμίως στην κατηγορία των ανοιχτών παπουτσιών. Το εννεάμηνο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 389,5 εκατομμυρίων R$ (70 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), σημειώνοντας άνοδο 498% έναντι του περασμένου έτους.

«Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2021 δείχνουν τη δύναμη της Havaianas, που σημειώνει ανάπτυξη τόσο στις διεθνείς αγορές, όσο και στη Βραζιλία. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, που το brand σπάει ιστορικά ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες και τα καθαρά έσοδα, αυξάνοντας τον δείκτη EBITDA. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό μας με την επιτυχημένη κυκλοφορία των casual sneakers Havaianas και την αυξανόμενη διείσδυση στην κατηγορία των σανδαλιών», αναφέρει ο CEO Beto Funari.

Στη Βραζιλία, όπου η Havaianas είναι έντονα εδραιωμένη και πουλάει πάνω από ένα ζευγάρι κατά κεφαλήν ετησίως, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 10%. Σε διεθνές επίπεδο, το brand παρουσίασε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 23% σε ποσότητα, 8% σε έσοδα και 167% στον δείκτη EBITDA το 3ο τρίμηνο του 2021.

Τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου αποδεικνύουν την πρόοδο πάνω στην παγκόσμια στρατηγική επέκτασης της εταιρείας, καθώς η άριστη εκτέλεσή της και ο έλεγχος των εξόδων είχαν ως αποτέλεσμα αυξημένο περιθώριο κέρδους. Χάρη στα θετικά αποτελέσματα και την ισχυρή ρευστότητα, η Alpargatas ανακοίνωσε ότι αναμένεται να διανείμει μερίσματα ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων R$ (27 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

Για να διατηρήσει την ανάπτυξη της Havaianas, η Alpargatas ενέκρινε την επένδυση 600 εκατομμυρίων R$ (108 εκατομμυρίων δολαρίων) έως το 2022. Το ύψος της επένδυσης τα τελευταία δύο χρόνια φτάνει τα 900 εκατομμύρια R$ (160 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας.

Η κατανομή των πόρων θα επικεντρωθεί στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικής, στη βελτιστοποίηση του δικτύου εφοδιασμού, στην εντατικοποίηση της επέκτασης του χαρτοφυλακίου σε βασικές και νέες κατηγορίες τόσο στη Βραζιλία, όσο και στις διεθνείς αγορές και στη διατήρηση της ανάπτυξης των ψηφιακών και των φυσικών καναλιών πώλησης. Αυτή η επένδυση θα ευνοήσει την αποδοτικότητα και θα μειώσει το κόστος, αυξάνοντας παράλληλα τις δυνατότητες παραγωγής.