«Να εξεταστεί με προσοχή η πρόταση Βαρουφάκη»

«Καθίστε στο τραπέζι με την Ελλάδα» λέει ο πρόεδρος των Γερμανικών Συνδικάτων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:34
05/02/2015
«Να εξεταστεί με προσοχή η πρόταση Βαρουφάκη»
1
loading

«Λογική και δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB ) Ράινερ Χόφμαν την πρόταση του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% αντί για 4%.

Σε συνέντευξή του στο «Social Europe» o Ρ. Xόφμαν επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή η πρόταση του κ. Βαρουφάκη για διασύνδεση της αποπληρωμής των επιτοκίων δανεισμού με την οικονομική ανάπτυξη, ενώ επισημαίνει ότι η απαλλαγή από το βάρος του ελληνικού χρέους δεν είναι μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3-5 χρόνια.

Ο Ρ. Χόφμαν τονίζει ακόμη ότι θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα της κάλπης στην Ελλάδα, που συνιστά αίτημα για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Μάλιστα, απευθύνει έκκληση στα κράτη-μέλη και την Κομισιόν «να κάτσουν στο τραπέζι» με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εξευρεθούν εποικοδομητικές λύσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Stanislav Staniskyj

    ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΛΛΕΡ(ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ) ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ(ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΗΜΕΝΣ) ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΕΦΥΕΣΤΑΤΟΣ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει