Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του ενώπιον της ολομέλειας του Κονγκρέσου για την κατάσταση της Ενωσης, το τέλος της οικονομικής κρίσης, «της χειρότερης κρίσης από την Μεγάλη Υφεση« και «την είσοδο των ΗΠΑ σε μία νέα οικονομική εποχή».

«Απόψε γυρίζουμε τη σελίδα μιάς βίαιης ύφεσης», είπε παρουσιάζοντας τη στρατηγική του για την «οικονομία της μεσαίας τάξης».

«Εναπόκειται πλέον σε εμάς να επιλέξουμε ποιοι θέλουμε να είμαστε τα επόμενα 15 χρόνια», είπε σε μία ομιλία περισσότερο προσανατολισμένη προς τις αξίες, παρά τις πολιτικές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε την αύξηση της φορολογικής πίεσης προς τα ευπορότερα νοικυριά, διευκρινίζοντας ότι θα επανέλθει με λεπτομέρειες προς το Κονγκρέσο τις προσεχείς δύο εβδομάδες.. «Θα αποδεχθούμε μία οικονομία όπου μόνο λίγοι τα καταφέρνουν με θεαματικό τρόπο;», είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε έτοιμος να επενδύσει στην οικονομική ανάπτυξη για να προσφέρει στις εργαζόμενες οικογένειες της μεσαίας τάξης βοήθεια υπό τη μορφή αδειών ασθενείας, μητρότητας και προσιτής φροντίδας των παιδιών. «Η οικονομία της μεσαίας τάξης αποδίδει. Η επέκταση των ευκαιριών αποδίδει. Ολες αυτές οι πολιτικές θα συνεχίσουν να αποδίδουν, όσο δεν μπαίνουν εμπόδιο οι πολιτικές», είπε.
Ζήτησε επίσης από το Κονγκρέσο να νομοθετήσει για την εξίσωση των αμοιβών ανδρών και γυναικών για την ίδια εργασία. «Είναι 2015, είναι καιρός», είπε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.