Το ενδιαφέρον της Fraport να επενδύσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Αλεξάντρ Ζινέλ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης ποσοστού 55% που κατέχει στο Αεροδρόμιο Αθηνών, καθώς χρειάζεται να μειώσει το χρέος της. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο στοιχείο ενεργητικού, το οποίο γνωρίζουμε καλά και θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο επένδυσης σε αυτό», δήλωσε ο Ζινέλ, προσθέτοντας πως «τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν σε 25% των βασικών κερδών μας και ελπίζουμε στην αύξηση του μεριδίου αυτού στο ένα τρίτο, κατά την επομένη πενταετία».

«Η Fraport βοήθησε κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Hochtief, η οποία κατέχει ποσοστό 45% του Αεροδρομίου, να το αναπτύξει. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής συμβούλων σχετικά με το ποσοστό που κατέχει στο Αεροδρόμιο των Αθηνών», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Η Fraport, η οποία προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 7 δισ.ευρώ στον αερολιμένα της στη Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, προσδοκά την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού τόσο σε αναδυόμενες όσο και σε ώριμες οικονομίες.