Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για συνέχιση της αντίδρασης -ανάκαμψης στο ΧΑ. Το ψυχολογικό κλίμα βελτιώνεται, καθώς διαρρέουν θετικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, που αποτελούν αντικείμενο ενδελεχούς «τσεκ απ» από το κλιμάκιο ελεγκτών της τρόϊκας. Ενθαρρυντική η εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές, ενισχύει την αισιοδοξία στο ΧΑ. Ο ΓΔ κινείται πάνω από τις 1.525 μονάδες, που αποτελούν σημείο-κλειδί για τη βραχυχρόνια πορεία του.

Στο προσκήνιο οι τραπεζικές μετοχές, προσελκύουν αγοραστικό ενδιαφέρον, αποκομίζουν σημαντικά κέρδη 2,5%-5% και δίνουν τον τόνο στις συναλλαγές. Ο ΓΔ κινείται τώρα περί τις 1.528 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,9%. Κατά 3,5% ενισχύεται ο κλαδικός τραπεζικός δείκτης, ενώ ο Ft 20 κερδίζει 3,3%. Από τις μετοχές του 20άρη δείκτη τα μεγαλύτερα κέρδη αποκιομίζουν η Ελλάκτωρ (+7,2%), το ΤΤ (+4,5%), ο ΟΠΑΠ (+4,3%), η Βιοχάλκο και η MIG (+4%). Στο τραπεζικό ταμπλό προηγούνται η Αττικής (+5%), το ΤΤ και η Εθνική (+4%). Η Alpha Ενισχύεται κατά 3,7%, η Πειραιώς +3%, Marfin PB +2,7%.

Πηγή: Sofokleousin.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.