Την κατάργηση 2.600 θέσεων εργασίας μέσα στους προσεχείς 18 μήνες, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κατασκευάστρια μηχανών και άλλων ειδών Rolls-Royce, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση μιας μείζονος προειδοποίησης περί μείωσης των κερδών της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μηχανών αεροσκαφών στον κόσμο προήγαγε επίσης τον Ντέιβιντ Σμιθ, ως σήμερα χρηματοοικονομικό διευθυντή του τμήματος κατασκευής αεροδιαστημικού υλικού, σε ννέο οικονομικό διευθυντή του ομίλου στη θέση του Μαρκ Μόρις, ο οποίος αποχωρεί έπειτα από 27 χρόνια.

Η μετοχή του ομίλου κατέγραφε άνοδο κατά 2% λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις της Ρολς-Ρόις.

Οι θέσεις οι οποίες θα καταργηθούν κυρίως ανήκουν στο τμήμα αεροδιαστημικού υλικού, και θα έχουν κόστος 120 εκατ. λιρών (περίπου €153,5 εκατ.) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Κατόπιν θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. λιρών κατ’ έτος.

«Προβαίνουμε σε αποφασιστικές διοικητικές ενέργειες και επιταχύνουμε την πρόοδό μας σε ότι αφορά [τις προσπάθειες να μειωθεί] το κόστος», ανέφερε ο Τζον Ρίστον, ο διευθύνων σύμβουλος της Ρολς-Ρόις. «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν θα είναι τα τελευταία, όμως θα συμβάλλουν ώστε η Ρολς-Ρόις να γίνει μια ισχυρότερη και πιο κερδοφόρος εταιρεία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ρολς-Ρόις, η οποία έχει ιδρυθεί το 1884, προειδοποίησε την 17η Οκτωβρίου πως η επιδείνωση της συγκυρίας σημαίνει πως η κερδοφορία της δεν θα αυξηθεί το 2015, όπως προέβλεπε μέχρι τώρα, κάτι που οδήγησε να πέσει η αξία της μετοχής της κατά 16% μέσα σε μερικές ημέρες.