Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο «MEGA» και στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή» δήλωσε πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και πως το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης.

«Θεωρώ πως πρέπει να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας πως συμφωνεί με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Η σημερινή διαπραγμάτευση δεν είναι για τις λεπτομέρειες για το τέλος του μνημονίου αλλά για την επόμενη μέρα. Οι σχέσεις μας με τους δανειστές μας θα διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των χρεών μας» ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης στην ερώτηση του κ. Πρετεντέρη για την επίσκεψη της τρόικα που αναμένεται για τις επόμενες μέρες.

«Θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής μέχρι να μπορέσουμε να γίνουμε σαν την Πορτογαλία και την Ιρλανδία που βγήκαν από το μνημόνιο» ενώ θα πρέπει να σταματήσει η πολιτική αβεβαιότητα γιατί με αυτή φοβούνται οι επενδυτές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Πρέπει να δούμε τι κάνει το ΔΝΤ σε Ιρλανδία και Πορτογαλία. Δεν τους τραβάει το αφτί αλλά δίνει συμβουλές για το οικονομικό πρόγραμμα. Θα έχουμε μια νέα σχέση, κάτι που είναι αντικείμενο της σημερινής διαπραγμάτευσης, μια σχέση που θα είναι αντιληπτή στον πολίτη και στα ΜΜΕ»

«Ο Σόιμπλε και οι ευρωπαίοι θέλουν να βγούμε από το μνημόνιο. Πρέπει να έχουμε μια συνετή έξοδο από το μνημόνιο, ένα δίχτυ ασφαλείας. Θα καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές. Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα προϋπήρχε της ανόδου των spreads. Το μέλημά μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρξει μια συμφωνία κάτι που όταν το επιτύχουμε θα δείτε τα spreads να πέφτουν και την οικονομία να σταθεροποιείται». Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα συνέχισε ο κ. Χαρδούβελης αναφερόμενος στους εκπροσώπους των δανειστών μας που έρχονται σε μερικές ημέρες, ενώ διέψευσε  πως υπάρχει η οποιαδήποτε κόντρα, υποστηρίζοντας πως υπάρχει μια διαρκής επικοινωνία και «αγαστή» συνεργασία.