Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη, του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα, που είχε θέμα τα «κόκκινα» δάνεια και διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Η σύσκεψη που δεν ήταν προγραμματισμένη, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η νομοθετική αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων θα πήγαινε για μετά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες 48 ώρες να υπάρξει συνολική διευθέτηση του θέματος.

Όμως οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν νωρίς το απόγευμα τον πρώτο κύκλο των συνομιλιών με την κυβέρνηση, επρόκειτο να αναχωρήσουν για τις χώρες τους, όταν κλήθηκαν από τους αξιωματούχους του οικονομικού επιτελείου να επιστρέψουν στο υπουργείο Οικονομικών για μια έκτακτη συνάντηση, στην οποία έγινε μια ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τριμερούς για άμεση συμφωνία στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς Δημόσιο και Ταμεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και o σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ενώ από την πλευρά της τρόικα παρόντες ήταν οι κ.κ. Κοστέλο και Μαζούχ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικα αναχωρούν αύριο το πρωί από την Ελλάδα και αναμένεται να επιστρέψουν μετά την ανακοίνωση των stress test των τραπεζών στις 26 Οκτωβρίου.