Σημαντικά οφέλη από την ένταξη της στην συμμαχία Star Alliance, αναμένεται ότι θα έχει η Aegean Airlines η οποία γίνεται η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία που γίνεται δεκτή στην μεγαλύτερη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία.

Η τελετή που θα λάβει χώρα σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα επισημοποιήσει την εισδοχή της εταιρείας στο κλάμπ των ισχυρών αεροπορικών εταιρειών του κόσμου.

Το σημαντικότερο, άμεσο, οικονομικό όφελος για την αεροπορική εταιρεία είναι η μείωση του κόστους προμηθειών. Δεν είναι όμως το μοναδικό όφελος αφού ως μέλος της Star Alliance, η Aegean αποκτά πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά λόγω τουρισμού αλλά και σε χώρες όπου ούτως ή άλλως υπάρχει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά λόγω της σημαντικής παρουσίας της ελληνικής ομογένειας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Βόρειος Αφρική και οι ΗΠΑ.

Η διαδικασία ένταξης της εταιρείας στην Star Alliance διήρκεσε 12 μήνες, καθώς ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι. Η μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία στον κόσμο αποτελείται από 26 συνολικά αερομεταφορείς (υπάρχοντα μέλη 21 και επιβεβαιωμένα μελλοντικά μέλη οι Air India, Brussels Airlines, Continental Airlines και TAM), προσφέροντας επιλογές σε πάνω από 1.000 προορισμούς και 176 χώρες οι οποίες εξυπηρετούνται μέσω 21.000 καθημερινών πτήσεων.

Πηγή: euro2day.gr