Κάτω από το 1% μειώθηκε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα investing.com. Συγκεκριμένα, υποχώρησε στο 0,99% από 1,02% χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 0,27% από 0,28%.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το Reuters, γενικότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μετά την είδηση ότι το τεστ για τον κορονοϊό του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ήταν θετικό.

Αυτό ενίσχυσε την αβεβαιότητα σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η οποία έχει ενισχύσει πρόσφατα τη ζήτηση για ομόλογα. Τα ομόλογα ενισχύθηκαν, επίσης, από τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος του κορονοϊού στην οικονομία, καθώς ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης μειώθηκε στο -0,3%, το χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων ετών, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.

H απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε σήμερα στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 0,735%, σύμφωνα με το Tradeweb, ενώ η απόδοση των γερμανικών 10ετών τίτλων μειώθηκε στο -0,551% στις αρχές της συνεδρίασης.