Για «άσκηση οχύρωσης του ισολογισμού» μίλησε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αναφορικά με την επικείμενη κολοσσιαίας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, σύμφωνα με έκθεση της Euroxx.

Παράλληλα, τόνισαν ότι η Τράπεζα δεν εμπλέκεται σε συζητήσεις για εξαγορές ούτε έχει τέτοια πρόθεση στην παρούσα φάση. Παρόλα αυτά, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποια κίνηση «όταν προκύψει επενδυτική ευκαιρία».

Αναφορικά με την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών στο δημόσιο, η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι τόσο το ΥΠΟΙΚ όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος δε θα ενέκριναν τέτοια κίνηση λόγω της τρέχουσας κατάστασης της οικονομίας.

Η διοίκηση της Πειραιώς τόνισε ότι έχει παρατηρήσει σημάδια αυξημένης ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά, εκτίμησε ότι τα επισφαλή δάνεια θα φθάσουν στα ανώτατα επίπεδα το 2011 ενώ υπογράμμισε ότι δεν σκοπεύει να αποεπενδύσει από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς θεωρεί τις επενδύσεις της στην ευρύτερη περιφέρεια ως μοχλούς ανάπτυξης.

H Euroxx τονίζει ότι η είδηση της ΑΜΚ ήταν αναμενόμενη, αναμένει μεταβλητότητα στην μετοχή, με την αγορά να «ψάχνει» την τιμή της αύξησης, ενώ σημειώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η τράπεζα θα έχει επαρκή κεφαλαιοποίηση ακόμη και σε ενδεχόμενο περαιτέρω μακροοικονομικής επιδείνωσης στην Ελλάδα.