Ξεκινά από την Πέμπτη το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργείου Οικονομικών


ΕΛΛΑΔΑ
16:13
28/09/2020
Ξεκινά από την Πέμπτη το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας
2
loading

Υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργείου Οικονομικών για το μεγάλο ανοιχτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, η οποία υλοποιεί τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Το νέο πρόγραμμα συνιστά μία εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζόμενους, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, επιδοτεί για έξι μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις, ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει με ειδική ρήτρα τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

Τέλος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 1.10.2020 και θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Λουκάς Κουφοντινας

    νδουλα=απατεωνες.....ετσι απλα.....

  2. avatar poyzeite

    Ναι το μη μισθολογικό κόστος μαραίνε τους εργοδότες, καταχρεωμένους στο ΙΚΑ, ΦΠΑ, που απαιτείται λογιστική υποστήριξη να στέλνεις ΑΠΔ (όταν στο ΕΦΚΑ απλά αναρτωνται οι ωφειλές) ενώ υπάρχει σύμβαση εργασίας στο Εργάνη.
    Καλά για μεγαλές επιχειρήσεις και μόνο είναι η ολη δουλειά. Οι μικροί να εξαφανιστούν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει