«Πρώτο, αλλά ξεκάθαρο βήμα» προς την αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη σημερινή επιτυχημένη έκδοση ελληνικών ομολόγων, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Οικονομίας, Σιμ Κάλας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο επίτροπος Κάλας έχει ως εξής:

«Η σημερινή επιτυχημένη έκδοση ομολόγων είναι το πρώτο, αλλά ξεκάθαρο βήμα προς την αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές. Στο πλαίσιο της γενικευμένης βελτίωσης στις αγορές κρατικών χρεογράφων της ευρωζώνης, είναι θετικό σημάδι το ότι η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα των εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων που ανέλαβε να υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που συνάντησε την άνοιξη του 2010, όταν ζήτησε χρηματοοικονομική βοήθεια. Ωστόσο, το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποτελέσει λόγο για να παραμείνει η χώρα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να ενισχύσει την ανάκαμψη που είναι καθ’ οδόν. Για να επιτύχουμε βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές, αλλά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού, είναι σημαντικό η χώρα να συνεχίσει να διασφαλίζει αυστηρά την ικανοποίηση των δημοσιονομικών στόχων και να χτίσει ένα ισχυρό ιστορικό εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής».

Ο επίτροπος Κάλας έχει αναλάβει τα καθήκοντα του επιτρόπου Οικονομίας, αντικαθιστώντας τον τέως επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.