Καταργείται το «πορτοκαλί» βιβλίο για 196.695 επιχειρήσεις

«Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται περιέχονται στην "Εργάνη"» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:23
06/04/2014
Καταργείται το «πορτοκαλί» βιβλίο για 196.695 επιχειρήσεις
4
loading

Καταργείται με διάταξη, έπειτα από 20 χρόνια, το «πορτοκαλί» βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού για 196.695 επιχειρήσεις. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, «πλέον, κανένας εργοδότης δεν χρειάζεται να τηρεί το συγκεκριμένο βιβλίο που για χρόνια αποτέλεσε αιτία σοβαρών δικαστικών διενέξεων και τριβών με τις υπηρεσίες του υπουργείου. Όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι υπηρεσίες μας για το διασταυρωτικό και ελεγκτικό έργο τους περιέχονται στην "Εργάνη"».

«Για άλλη μία φορά προωθούμε διατάξεις με σαφή στόχευση τη μείωση των διοικητικών βαρών, την απλούστευση των διαδικασιών και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, με διάταξη δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α), ελεγκτικού οργάνου του ΙΚΑ, να ελέγχει όχι μόνο περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας αλλά και αδήλωτης. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, «διευρύνουμε το πεδίο των ελέγχων της ΕΥΠΕΑ στα πρότυπα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), ενισχύουμε και εναρμονίζουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας τους στον διαρκή αγώνα της πάταξης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας».

Ο κ. Βρούτσης τονίζει, επίσης, ότι «με το νέο- σαφώς ευνοϊκότερο- θεσμικό και οργανωτικό περιβάλλον που έχει πλέον διαμορφωθεί, κανένας εργοδότης δεν μπορεί να επικαλείται καμία δικαιολογία ώστε να προβαίνει σε καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων. Μετά και τη γενναία μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας και την περικοπή των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε (5) ποσοστιαίες μονάδες στην οποία, προσφάτως, προβήκαμε σαν υπουργείο, δείξαμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τους συνεπείς επιχειρηματίες και την νόμιμη και αξιοπρεπή εργασία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ !!!

 2. avatar Social Distortion

  Μια φορά και ένα καιρό, άνοιξα ένα μαγαζί. Εν γνώση μου απο τις εμπειρίες μου μέχρι εκείνη την (αποφράδα) ημέρα, ήξερα οτι θα πρέπει να ξεχάσω ορισμένα πράγματα που κάποιοι θεωρούν δεδομένα. Μέχρι που γνώρισα και ...... με ερωτεύθηκε το ελληνικό κράτος και το δημόσιο που σερνόταν απο πίσω του και δέθηκα στο πόδι μου όπως οι σιδερένιες μπάλες στους φυλακισμένους στα κόμιξ. Ένας απο του κρίκους αυτής της μπάλας ήταν το πορτοκαλί βιβλίο.
  Χειρότερο και απο τρείς αποτυχημένους γάμους..
  Αντίο, θα κρατήσω ένα αντίγραφο σου στο προσκέφαλό μου να μου θυμίζει γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα..

  1. avatar Aimilios

   απο τον περιπτερα εως τον βιομηχανο, ειναι ολοι ηρωες οσοι καταφερνουν και εχουνε οποιουδηποτε ειδους επιχειρηση με τετοιο κρατος

  2. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

   Social Distortion
   Τραγωδία φίλε.
   Εγώ δεν έχω μαγαζί,αλλά και ο αδερφός μου που το προσπάθησε,κάτι παρόμοιο τραβήξε.
   Αυτοί που έπρεπε να στηρίζονται πιο πολύ από όλους,τραβάνε τα περισσότερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει