Στην εκταμίευση 1,72 δισ. ευρώ και όχι 5,16 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα προχωρήσει το ΔΝΤ όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις δήλωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον πως η αξιολόγηση που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες αποτελεί την πέμπτη αξιολόγηση και δεν έχουν συγχωνευθεί σε αυτή ενδιάμεσες αξιολογήσεις.

Με τον τρόπο αυτό ξεκαθάρισε πως το Ταμείο θα εκταμιεύσει μόνο τη δόση ύψους 1,72 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στην πέμπτη αξιολόγηση και όχι και τις δόσεις της έκτης και της έβδομης αξιολόγησης , δηλαδή συνολικά 5,16 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος ήταν λακωνικός στις αναφορές του για τις διαπραγματεύσεις τρόικας – ελληνικής κυβέρνησης σημειώνοντας επανειλημμένα πως δεν έχει κάτι νέο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το εάν υπάρχει διαφωνία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών δεν θέλησε να σχολιάσει λέγοντας πως αυτά είναι από τα θέματα που συζητούνται με την ελληνική κυβέρνηση.