Η Deutsche Bank καταγράφει ζημιές στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς η γερμανική τράπεζα προχωρά στην υψηλού κόστους αναδιάρθρωσή της εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Η σύντομη απεικόνιση της τριμηνιαίας επίδοσής της έδειξε βελτίωση όσον αφορά την επενδυτική τράπεζά της αλλά και τον σχηματισμό αυξημένων προβλέψεων για πιθανές απώλειες από δάνεια που έχει χορηγήσει, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας.

Η τράπεζα έδωσε μία πιο αισιόδοξη προοπτική για τα έσοδά της φέτος, τα οποία αναμένει τώρα να είναι «ουσιαστικά αμετάβλητα» αντί «ελαφρά χαμηλότερα» που εκτιμούσε προηγουμένως, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Η Deutsche βρίσκεται στο μέσο μίας μεγάλης αναδιάρθρωσης μετά την καταγραφή σειράς ζημιών τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα έχει ζημιές για το σύνολο του 2020 και ανώτατα στελέχη της έχουν προειδοποιήσει ότι θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η επίδοση της τράπεζας στο πρώτο εξάμηνο. Αφού επεσήμανε ότι η τράπεζα άρχισε την αναδιάρθρωσή της πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κρίστιαν Ζέβινγκ ανέφερε σε σημείωμά του προς το προσωπικό ότι «έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται οι καρποί όλης της δουλειάς μας».

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα ότι τα αποτελέσματά της θα είναι ελαφρά καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές και ότι οι καθαρές ζημιές των μετόχων ύψους 77 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο ήταν χαμηλότερες από τις ζημιές ύψους 3,3 δισ. ευρώ πριν από ένα έτος.

Η Deutsche σημείωσε ότι αύξησε τις προβλέψεις της για πιστωτικές απώλειες στα 761 εκατ. ευρώ από 161 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος. Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας έδωσαν ικανοποίηση, καθώς αυξήθηκαν κατά 46% στο τρίμηνο και κατά 39% στις σημαντικές συναλλαγές σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και σε νομίσματα. «Φαίνεται σαν η Deutsche Bank να έχει επανέλθει από το χείλος του θανάτου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Opimas.