Είκοσι πέντε χιλιάδες ειδοποιήσεις αποστέλλει η αμερικανική αεροπορική εταιρία American Airlines, ενημερώνοντας για το ενδεχόμενο χορήγησης αδειών άνευ αποδοχών σε εργαζόμενους της της πρώτης γραμμής.

Η εταιρία προσπαθεί να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για περικοπές στις θέσεις εργασίας το φθινόπωρο, καθώς η πανδημία COVID-19 ασκεί πιέσεις στις αεροπορικές εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο για να μειώσουν το προσωπικό τους, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε χθες.

Η American, η οποία είχε περισσότερους από 130.000 εργαζόμενους το 2019, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι άδειες άνευ αποδοχών είναι δύσκολο να αποφευχθούν, καθώς τα έσοδα της, που επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορονοϊού, αργούν να ανακάμψουν, σε αντίθεση με τις αρχικές προβλέψεις της εταιρίας.

Οι όροι του οικονομικού πακέτου των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που διέθεσε το Κογκρέσο τον Μάρτιο, απαγορεύει στις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε αναγκαστικές απολύσεις πριν από τον Οκτώβριο, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, ενώ σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία (the Worker Adjustment and Retraining Notification Act) οι εταιρίες υποχρεούνται να ενημερώσουν τους εργαζόμενους 60 ημέρες πριν για το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων.

Προκειμένου να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος πριν από τον Οκτώβριο και να αποφύγουν τις απολύσεις, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.