Την τελική τους μορφή έλαβαν οι νέες ρυθμίσεις που παρέχουν κίνητρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους να μαζεύουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.

Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», προβλέπει πως η αξία των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα θα μετρούν κατά το ήμισυ για την κάλυψη του συνολικού απαιτούμενου ποσού αποδείξεων. Όλες οι άλλες αποδείξεις οι οποίες θα απαιτούνται να προσκομιστούν υα λαμβάνονται υπόψη στο 100% της αξίας τους.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, όσιο φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις θα πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις δαπανών συνολικής αξίας ίσης με το 10% των ετήσιων εισοδημάτων τους από μισθωτές υπηρεσίες για να διατηρήσουν την έκπτωση φόρου. Σε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού, θα επιβαρύνονται με φόρο 22% για το ποσό που μένει ακάλυπτο.

Οι αποδείξεις από τις αγορές προϊόντων από σούπερ μάρκετ και την προμήθεια καυσίμων από πρατήρια, θα μετρούν από φέτος στο 50% της αξίας τους.