Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Wall Street γνωρίζουν τα πάντα γι’ αυτό ότι ένα νεοπροσλαμβανόμενο τραπεζικό στέλεχος θα υποστεί καψόνια.

Είναι σαν τελετουργικό. Ατελείωτες ώρες μπροστά από φύλλα excel, γράφοντας και ξαναγράφοντας διάφορες αναλύσεις χωρίς κανείς να τις διαβάσει, τρώνε τα γεύματα τους μετά τα μεσάνυχτα κτλ.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των Financial Times, πολλοί είναι οι δυσαρεστημένοι junior bankers, αλλά είναι λίγοι αυτοί που δεν είναι διατεθειμένοι να το υποστούν για να φτάσουν εκεί που θέλουν.

Οι ίδιοι οι τραπεζίτες λένε οι συνθήκες εργασίας για τους νέους υπαλλήλους έχουν γίνει αυστηρότερες τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επενδυτικές τράπεζες – που πάσχουν από χαμηλότερα κέρδη – έχουν φορτώσει περισσότερη δουλειά για το χαμηλόβαθμο προσωπικό.

Ο μεγάλος φόρτος εργασίας απεικονίζεται στη δημοσκόπηση των Financial Times ανάμεσα στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών.

Η εν λόγω δημοσκόπηση έδειξε ότι πάνω από τα μισά κατώτερα στελέχη εργάζονται περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα.

Πως όμως οι νέοι αυτοί επαγγελματίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις πολλές ώρες εργασίας; Η καφεΐνη, το αλκοόλ και η εξωτερική εργασία είναι οι συνηθέστερα αναφερόμενες στρατηγικές.

«Ένα κοκτέιλ από μηδενική κοινωνική ζωή, πολύ καφέ, προπρανολόλη (βοηθά στο άγχος και τις κρίσεις πανικού) και μοδαφινίλη (κρατά σε εγρήγορση όλη τη νύχτα)», είναι η συνταγή επιτυχίας πολλών εκ των τραπεζικών υπαλλήλων.