Αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματός θα συλλέγουν μισθωτοί-συνταξιούχοι

Τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:05
20/12/2013
Αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματός θα συλλέγουν μισθωτοί-συνταξιούχοι
3
loading

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που προβλέπει πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει το 2014 να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του φορολογητέου εισοδήματός τους, αντί του 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το ανώτατο ποσό απαιτούμενων αποδείξεων παραμένει στις 10.500 ευρώ, ενώ αν οι αποδείξεις υπολείπονται των απαιτούμενων επιβάλλεται στην διαφορά φόρος 22%.

Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 3.000 ευρώ. Στην περίπτωση που συλλέξει λιγότερες αποδείξεις, για παράδειγμα 2.000 ευρώ, τότε στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που συγκεντρώθηκαν, δηλαδή στο ποσό των 1.000 ευρώ, θα επιβληθεί «ποινή» 22%. Θα πληρώσει έξτρα φόρο 220 ευρώ.

Η τροπολογία προβλέπει την έκδοση υπουργικής αποφάσεως για το είδος των αποδείξεων που θα συλλέγουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar writer

  Υποπτεύομαι ότι θα εξαιρεθούν οι αποδείξεις από SUPER MARKET. Με αυτό το τρόπο είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί το 10% του φορολογητέου εισοδήματος, με αποτέλεσμα να πληρωθεί υψηλότερος φόρος.

 2. avatar amx4319

  Τωρα πλεον μπορω να πω με σιγουριά οτι οι ανθρωποι ειναι τρελλοι(αποφευγω αλλο χαρακτηρισμο πιο βαρυ).
  Οι μισοι μαζευαν αποδειξεις και οι αλλοι μισοι εδιναν αποδειξεις σ αυτους που μαζευαν.Τωρα μειωνουν το ποσοστο συλλογης.Το μονο που δεν εχουν καταλαβει ακομα ειναι το μετρο συλλογης αποδειξεων ηταν,ειναι και θα ειναι πληρως αποτυχημενο οσο το κρατος ειναι ανικανο να ελεγχει αυτους που δεν κοβουν αποδειξεις.ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ.ΛΙΑΠΗΔΕΣ.

 3. avatar kooostas

  ρεεεεεεεεεεεεεε ξεκολλάτε με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους τους έχετε πιει το αιμαααααααααααα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει