Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βυθίστηκε σήμερα πάνω από 7%, φτάνοντας σε χαμηλό τριετίας, σε επίπεδα χαμηλότερα από όταν ανέλαβε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, στο τελευταίο ορόσημο του πιο δραματικού κύματος ρευστοποιήσεων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εδώ και δεκαετίες.

Στις 18:36 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones βρισκόταν στις 19.701,23 μονάδες, κάτω από το κλείσιμό του στις 19.732,4 μονάδες στις 19 Ιανουαρίου 2017, μια μέρα πριν την ορκωμοσία του Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, διακόπτονται αλυσίδες εφοδιασμού και επί της ουσίας διακόπτονται όλες οι ταξιδιωτικές μεταφορές, οι επενδυτές έχουν πανικοβληθεί από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones παραμένει περίπου 1.400 μονάδες πάνω από τα επίπεδα της 7ης Νοεμβρίου 2016, μια μέρα πριν την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Στο κλείσιμο ρεκόρ της 12ης Φεβρουαρίου 2020 ο βιομηχανικός δείκτης είχε καταγράψει κέρδη πάνω από 60% από εκείνη την ημερομηνία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.