Άμεση προτεραιότητα για την Τράπεζα Κύπρου είναι το ξεκαθάρισμα του δανειακού της χαρτοφυλακίου. Στην πρώτη του συνέντευξη από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος εκτελεστικός διευθυντής του συγκροτήματος, Τζον Χούριγκαν, ανέφερε πως η περίοδος ανοχής έχει τελειώσει.

Σημείωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πως η Τράπεζα θα είναι κοντά στους πελάτες της, θα βοηθήσει βιώσιμες εταιρείες με τα δάνεια τους, αλλά την ίδια στιγμή θα επιδιώξει τα οφειλόμενα από μη βιώσιμες επιχειρήσεις.

Τόνισε, παράλληλα, ότι το Συγκρότημα δεν θα ανεχθεί αθέτηση πληρωμών, από πελάτες που είναι σε θέση να διευθετήσουν τις οφειλές τους.

Σε συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο της Κυριακής», ο Τζον Χούριγκαν ανέφερε πως η σωστή αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πελατών, θα δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα υγιές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ικανό να υπηρετήσει την κυπριακή οικονομία.

Αναγνωρίζει ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι σημαντικά εκτεθειμένη και στον τομέα των ακινήτων, αλλά προειδοποιεί πως ότι πρέπει να γίνει, θα γίνει.

Τέλος, αν και έκανε σαφές ότι η εκποίηση κατοικιών δεν είναι στις προτεραιότητες του συγκροτήματος, σημείωσε πως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.