Προς τα κάτω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την χρηματιστηριακή εικόνα της ΔΕΗ για το 2013 η Goldman Sachs, στον απόηχο της απόφασης της ΡΑΕ υπέρ της Αλουμίνιον της Ελλάδος, η οποία υποχρεώνει τη ΔΕΗ να πωλεί με ζημία, κάτω του κόστους.

Η Goldman Sachs με σημερινή έκθεσή της διαπιστώνει άμεσες επιπτώσεις στη χρηματιστηριακή εικόνα της ΔΕΗ αλλά και στην αξιολόγηση αναλυτών και οίκων, επικαλούμενη το αποτέλεσμα της διαιτησίας, περιορίζοντας τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ κατά 29-90 εκατ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένου του claw back από τα κέρδη της περιόδου Ιουλίου 2010-Δεκεμβρίου 2012, η εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη το 2013 είναι συνολικά μειωμένη κατά 117 εκατ. ευρώ, στα -70 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο οίκος, οι προβλέψεις για το 2014 παραμένουν αμετάβλητες, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ δεν είναι και γνωστό το ύψος της τιμής που θα πληρώσει η Αλουμίνιον από το 2014 και μετά. Ωστόσο, οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι αν η τιμή αυτή παραμείνει στα 40,7 ευρώ ανά MWh, τότε τα κέρδη της ΔΕΗ θα μειωθούν κατά 30 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την τιμή-στόχο για τη μετοχή, η Goldman Sachs τη διατηρεί αμετάβλητη στα 10,2 ευρώ.