Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των συστημικών τραπεζών, η διακυβέρνηση τους, αλλά και οι αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα εξετασθούν σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας με την ηγεσία του ΤΧΣ.

Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν, Ματθίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στη συνεργασία που θα έχουν με τη διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ κ. Αναστασία Σακελλαρίου και τον πρόεδρο του ΤΧΣ κ. Χρ. Σκλαβούνης θα εξετάσουν τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Ταμείο για μία φιλόδοξη και ταχεία λειτουργική αναδιάρθρωση όλων των τραπεζών στις οποίες έχει σημαντική συμμετοχή, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξετασθούν οι επιχειρούμενες αλλαγές στους εσωτερικούς κανονισμούς του ΤΧΣ ώστε να εξορθολογίσει τον καταμερισμό των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων μεταξύ του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και οι επικείμενες αλλαγές που έχει ζητήσει η τρόικα στη νομοθεσία ώστε να αποσαφηνισθεί ο μη δημόσιος χαρακτήρας του Ταμείου.