ΣΕΕΠΕ: Για κάθε 10 ευρώ βενζίνης τα 6,5 ευρώ είναι φόροι και δασμοί

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τις διεθνείς τιμές, λέει ο Σύνδεσμος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:10
08/01/2020
ΣΕΕΠΕ: Για κάθε 10 ευρώ βενζίνης τα 6,5 ευρώ είναι φόροι και δασμοί
6
loading

«Σήμερα και με βάση τα δεδομένα που γνωρίζουμε, δεν διακρίνεται να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο σημαντικής αύξησης των τιμών», επισημαίνει ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών με αφορμή τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις τους στις τιμές των καυσίμων.

Ο ΣΕΕΠΕ προσθέτει ακόμη ότι οι σημερινές λιανικές τιμές της βενζίνης κινούνται στο επίπεδο των τιμών του δεύτερου τριμήνου του 2019 παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους, οι τιμές αυξήθηκαν εξαιτίας της αύξησης του ποσοστού βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται υποχρεωτικά - βάσει Κοινοτικής Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα και την ενεργειακή εξοικονόμηση- στη βενζίνη.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2020 έχει τριπλασιαστεί η υποχρεωτική πρόσμιξη από 1% στο 3,3% βιοαιθανόλης στις βενζίνες.

«Το μεγάλο πρόβλημα στην τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα παραμένει η υψηλή φορολογία. Ο Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι για κάθε 10Euro που καταβάλλει για βενζίνη τα 6,5 ευρώ (δηλαδή το 65%) είναι φόροι και δασμοί ενώ μόνο τα 0,6 ευρώ (το 6%) αντιστοιχεί συνολικά στο μικτό περιθώριο των Εταιριών Εμπορίας, των πρατηριούχων και της εφοδιαστικής αλυσίδας», καταλήγει ο ΣΕΕΠΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Γύπας

  Γεωργιάδης: Κλέφτης όποιος ανεβάσει την τιμή του πετρελαίου λόγω Ιράν 14:20 04/01/2020

 2. avatar SER 30

  «Σήμερα και με βάση τα δεδομένα που γνωρίζουμε, δεν διακρίνεται να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο σημαντικής αύξησης των τιμών», επισημαίνει ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών .......ΤΩΡΑ ΔΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ . Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ 6 Η ΩΡΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 1 ΔΟΛΑΡΙΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 6 1/2 ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ 0 , 0 6 ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ . {...} ΤΟΥ ΚΙΑΡΑΤΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .

 3. avatar fire40

  Τα πάντα στο βωμό του κέρδους των λίγων! Πως γίνεται σε μια χώρα που επιβάλλει μισθούς 600 ευρώ μεικτά να ζητάς βενζίνη 1,65 Ε το λίτρο και πετρέλαιο θέρμανσης 1,1 Ε το λίτρο. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Και φυσικά κανένας Μητσοτάκης ή Γεωργιάδης δεν σκέφτονται το λαό που κυβερνάνε γιατί οι ίδιοι (όπως και των άλλων κομμάτων τα κομματόσκυλα) δεν πληρώνουν ποτέ από την τσέπη τους τα έξοδα αυτά. Τους τα πληρώνουμε εμείς από τη ληστρική φορολογία που αυτοί μας επιβάλλουν. Γι\' αυτό γαβγίζουν όλη μέρα και όλη νύχτα οι κομματόσκυλοι.

  1. avatar τωρα μιλησες σωστα…..

   γιατι και ο συριζα αυξησε τα καυσιμα και το θερμανσης.....

 4. avatar STAHANOF

  Το φοροληστρικό κράτος καλά κρατεί. Αφού τα μόνα έσοδα του κράτους είναι οι φόροι. Ξεπούλησαν και ξεπουλάνε όλες οι κυβερνήσεις και τα τελευταία ασημικά. Το ερώτημα πού τίθεται στους συνέλληνες, ειναι πώς οι ξένοι κρατικοί φορείς (ντοιτσε τελεκομ.,στον ΟΤΕ. Ιταλοί στον ΟΣΕ, Κινέζοι και Γερμανοί στα λιμάνια και αεροδρόμια) εχουν τεράστια κέρδη. Να χαιρόμαστε το αστικό κράτος μας....

  1. avatar ειδαμε και το αριστερο…..

   ληστρικοτατον...........ολα σε ξενους και πυρ παρα......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει