Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ επενδύει την επόμενη διετία η British American Tobacco στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο λιανεμπόριο και στα περίπτερα, με αιχμή το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo. Παράλληλα με την επέκταση των σημείων πώλησής του, ο όμιλος εισάγει στην Ελλάδα και δύο νέα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

Οι συσκευές θα διατίθενται αρχικά σε 2.000 σημεία λιανικής πώλησης, περίπτερα και μίνι μάρκετ, σε όλη την Ελλάδα, με δυνατότητα επέκτασης. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύεται και η στρατηγική συνεργασία της British American Tobacco Hellas με την NOBACCO, καθώς οι συσκευές και τα Neosticks που χρησιμοποιούνται στις συσκευές glo θα συνεχίσουν να διατίθενται μέσω των φυσικών σημείων πώλησης της NOBACCO αλλά και του ηλεκτρονικού καταστήματος nobacco.gr.

Παράλληλα με την επέκταση στον τομέα της μικρής λιανικής, ο εταιρεία φέρνει στην ελληνική αγορά και δύο νέα μοντέλα συσκευών θέρμανσης καπνού, το glo nano και το glo pro.

Τα Neosticks που χρησιμοποιούνται στις συσκευές glo, σχεδιασμένα με το νέο φίλτρο που έχει στόχο τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του προϊόντος, θα είναι διαθέσιμα στην τιμή των 3,5 ευρώ αλλά και σε νέες γεύσεις.

Η στήριξη της οικονομίας

Με την επένδυση των 20 εκατ. ευρώ στο λιανεμπόριο ο διεθνής όμιλος επιδιώκει να συμβάλει στην ανάκαμψη του κλάδου της μικρής λιανικής, που έχει πληγεί στη διάρκεια της κρίσης και έχει σημαδευτεί από χιλιάδες «λουκέτα».

Την υποστήριξη της British American Tobacco στην ελληνική οικονομία και την προσπάθεια για ανάπτυξη υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Θάνος Αυγερινός, επισημαίνοντας την επιλογή του ελληνικού λιανεμπορίου ως μία από τις πρώτες αγορές πανευρωπαϊκά που παρουσιάζει την προηγμένη τεχνολογία του glo.

«Οι σημαντικές αυτές επενδύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου, που έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ενθουσιασμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με τις νέες επενδύσεις της British American Tobacco αναμένεται να αυξηθεί και η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο του Ομίλου στον Πειραιά. Θα συνεχιστεί έτσι ο θετικός απολογισμός των προηγούμενων μηνών, με το glo να ενισχύει κατά 30% σε σχέση με πέρσι την κίνηση στο Κέντρο.

Το έργο 1.500 ειδικών στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας

Η έρευνα και ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων για το κάπνισμα, με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των επενδύσεων της British American Tobacco.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος, για τα οποία εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας περισσότεροι από 1.500 επιστήμονες, μηχανικοί και ειδικοί στον τομέα του καπνού.

Τι είναι το glo

Το glo είναι μια εύκολη στη χρήση συσκευή, η οποία θερμαίνει, χωρίς να καίει, ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Το αποτέλεσμα είναι φυσική γεύση, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου, μεταξύ των 9 βλαβερών συστατικών που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου.

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, η σύγκριση γίνεται μεταξύ του καπνού από το τσιγάρο αναφοράς, που περιέχει περίπου 9 mg. πίσσας, και των ατμών από τη θέρμανση του καπνού στο glo. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το glo είναι λιγότερο επιβλαβές σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα καπνού.

British American Tobacco, πορεία που ξεπερνά τα 100 χρόνια

Με τη σημαντική συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, τις υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και την έμφαση που δίνει σε καινοτόμες πρωτοβουλίες, η British American Tobacco Hellas έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού και προϊόντων Επόμενης Γενιάς με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο.

Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, διεθνή Όμιλο που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί 55.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.