Την ανησυχία του για την υστέρηση εσόδων και την πεποίθησή του, από την άλλη πλευρά, ότι η ανάκαμψη για την Ελλάδα θα έρθει το 2011, εξέφρασε μεταξύ άλλων σε συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και την εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ο υπουργός Οικονομικών, που βρίσκεται στις ΗΠΑ στο πλαίσιο επαφών με διεθνείς επενδυτές, έκανε λόγο για αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από χώρες όπως η Κίνα και το Κατάρ και για σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες. Αποκάλυψε μάλιστα, πως τουλάχιστον μία εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη εκδήλωσε «ρητό ενδιαφέρον» για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο» για την επίτευξη των στόχων, επισημαίνοντας ότι παραμένει «πηγή ανησυχίας» η υστέρηση εσόδων. Σημείωσε δε ότι «η Ελλάδα πρέπει να ξαναανακαλύψει τον εαυτό της και να κτίσει πάνω στις παραδοσιακές τις δυνάμεις, δημιουργώντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως υψηλή τεχνολογία και πράσινη ενέργεια».

Σχολιάζοντας τις επενδύσεις και τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους επενδυτές, έκανε αναφορά στους τομείς των υποδομών, των ακινήτων, του τουρισμού και της ναυτιλίας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε «είμαστε μια χώρα που πήρε στα χέρια της τον έλεγχο του πεπρωμένου της, προβαίνοντας σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αλλαγές, με θετικές συνέπειες για τους πολίτες της».

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με διεθνείς επενδυτές στη Νέα Υόρκη, ενώ σήμερα θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει σειρά επαφών και θα συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.