Κομισιόν: Καμπανάκι για τους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας

Κίνδυνο παραβίασης των δημοσιονομικών κανόνων βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:09
20/11/2019
Κομισιόν: Καμπανάκι για τους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας
1
loading

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τα προσχέδια των προϋπολογισμών για την επόμενη χρονιά που ετοίμασαν η γαλλική και η ιταλική κυβέρνηση κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς μπορεί να χάσουν τους στόχους για το χρέος και τη μείωση του ελλείμματος.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι τα προσχέδια προϋπολογισμού της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Φινλανδίας επίσης ενέχουν κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους κανόνες της ΕΕ.

«Μεταξύ των σχεδίων προϋπολογισμού που ενέχουν κίνδυνο μη συμμόρφωσης, αυτά που μας απασχολούν πιο πολύ είναι εκείνα με επίπεδα χρέους που είναι υψηλά και δεν μειώνονται αρκετά γρήγορα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε ανακοίνωση, αναφερόμενος στην Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία. «Καλούμε όλα τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν κίνδυνο μη συμμόρφωσης (με τους κανόνες) να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εντός της διαδικασίας των εθνικών προϋπολογισμών για να διασφαλιστεί ότι ο προϋπολογισμός για το 2020 θα συμμορφώνεται», δήλωσε. Τόνισε ωστόσο ότι «δεν λέμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα».

Η γνωμοδότηση αυτή εντάσσεται στην τακτική ετήσια αξιολόγηση των εθνικών προϋπολογισμών. Σύμφωνα με την Κομισιόν, καμία από τις 19 χώρες της ευρωζώνης δεν βρέθηκε να αντιμετωπίζει «σοβαρό» κίνδυνο παραβίασης των κανόνων της ΕΕ.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, η Κομισιόν προέβλεψε ότι η Ιταλία μπορεί να αυξήσει το χρέος της στο 136,2% του ΑΕΠ φέτος. Το χρέος μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται στο 136,8% την επόμενη χρονιά και στο 137,4% το 2021, σύμφωνα με την Κομισιόν. Βάσει των κανόνων της ΕΕ, οι χώρες με χρέος πάνω από το 60% του ΑΕΠ πρέπει σταδιακά να το μειώσουν. Η Κομισιόν προέβλεψε επίσης ότι το διαρθρωτικό έλλειμμα της Ιταλίας θα επιδεινωθεί στο 2,2% του ΑΕΠ φέτος και στο 2,5% το 2020, ενώ οι κανόνες της ΕΕ ορίζουν ότι πρέπει να βελτιωθεί.

Η Γαλλία, που έχει χρέος κοντά στο 100% του ΑΕΠ, αναμένεται να αυξήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, πάνω από το όριο του 3,0% που ορίζει η ΕΕ. Το έλλειμμα αναμένεται να συρρικνωθεί στο 2,2% την επόμενη χρονιά και να παραμείνει στο επίπεδο αυτό το 2021. Παράλληλα, το χρέος της χώρας αναμένεται να αυξηθεί φέτος και το 2021.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λογικοοο

    Φιλοι και συμμαχοι Γαλλοι και Ιταλοι μην ανησυχειτε καθολου. Αν θελετε αυριο πρωι σας στελνουμε την εξειδικευμενη μνημονιακη ομαδα δρασης της χωρας μας να σας ξελασπωσει. Τζεφρι βενιζελος σαμαρας τσιπρας κουλης ο ενας καλυτερος απο τον αλλο. Θα χασετε βεβαια το 30% του αεπ σας η ανεργια θα παει 30% θ αυξηθει η μεταναστευση θα μειωθουν οι μισθοι 40% θα αυξηθει το χρεος θα πουλησετε τα παντα και σε 100 χρονακια απο τωρα θα εχετε ξεχρεωσει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει