Αδωνις Γεωργιάδης: «Ετοιμάζουμε νέο εξωδικαστικό μηχανισμό χωρίς χαρτιά»

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:33
20/10/2019
Αδωνις Γεωργιάδης: «Ετοιμάζουμε νέο εξωδικαστικό μηχανισμό χωρίς χαρτιά»
7
loading

Ένα αυτοματοποιημένο‭ ‬σύστημ‭α ‬εξωδικαστικού μηχανισμού σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπε ο αρμόδιος υπουργός, ‭Άδωνι‭ς ‬Γεωργιάδης.

«‭Είμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, τους‬ θεσμού‭ς και την ‬Ένωση ‭ Ελληνικών ‭Τραπεζών για να παρουσιάσουμε‭ ‬ένα αυτοματοποιημέν‭ο ‬σύστη‭μα ‬εξωδικαστικού μηχανισμού.‭ Θ‭α γίνεται ‬χωρίς κανένα χαρτί και θα αφορά εκτός από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.‭ ‬Δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση κανενός ορκωτού‭. ‬Ένα‭ς ‬υπολογιστή‭ς θα ‬βγάζε‭ι τα ‬στοιχεί‭α για την ‬περιουσία‭, ‬τα χρήματα, τα χρέη, το κούρεμα που χρειάζεται και τις δόσεις» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι‬ «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων και σημείωσε: «Εκεί που είχαμε 100, 200, 300 αιτήσεις, τώρα έχουμε πάνω από 40.000‭. O κόσμος πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να κάνει αίτηση για να μπει στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου. Η διαδικασία είναι πλέον πάρα πολύ εύκολη. Δεν χρειάζεται ‬χαρτιά.‭ ‬Όλες‭ ‬οι‭ ‬τράπεζες ‬έχουν ‬σε‭ ‬‬κάθε‭ ‬τραπεζικό ‬κατάστημα εξειδικευμένο υπάλληλο για να εξυπηρετήσουν τον συμπολίτη μας δωρεάν. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να πάει ούτε σε δικηγόρο, ούτε σε λογιστή, ούτε σε κανέναν».

‭Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί‬ μια τηλεφωνική γραμμή, στη Γενική Γραμματεία‭ ‬Καταναλωτή,‭ μόν‭ο ‬γι‭α ‬παράπον‭α ‬και‭ ‬καταγγελίε‭ς ‬κατά των τραπεζών.‭

Για τα αναδρομικά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: ‬«‭Οι δικαστικές αποφάσεις είναι για να τηρούνται, αλλιώς χάνουν την αξία τους.‬ Θα τηρηθούν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά θα πρέπει το κράτος να καθορίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που θα τα δώσει‭».‬

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Από το πόθεν έσχες

  ακάλυπτο δάνειο 600000€ έχει και ο Άδωνις!
  Προφανώς θα ρυθμιστεί και το δικό του!

 2. avatar Καρανίκας

  Χορίς χαρτιά???? Ποσ γίνετε αυτώ?????

 3. avatar Με συνοπτικές διαδικασίες

  Στην υπηρεσία των σκανδαλιάρηδων που τους στηρίζουν. Διαπλοκή, ΜΜΕ, Τράπεζες, Μιζαδόροι...

 4. avatar ΜΕ ΤΟΥΣ

  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,

 5. avatar Catman

  Φίλε Αδωνη λύσε μου μια απορία σε παρακαλω. Γιατί αυτες οι γάμ....ες οι τράπεζες εφ´οσων δίνουν τα δάνεια στα φανς με 5 τοις εκατό γιατί δε τα δίνουν στους δανειολήπτες με 10 η 20 αντίστοιχα? ειναι απορία πόλλων δανειοληπτών. Σας παρακαλω θέλω μια απάντηση στο θέμα αυτο.

 6. avatar Καρανίκας

  Χορίς χαρτιά???? Ποσ γίνετε αυτώ??????

 7. avatar Ελενα νενη

  Ολα καλα να πανε στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει