Στο τραπέζι η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων

Ελαφρύνσεις περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:44
07/05/2013
Στο τραπέζι η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων
3
loading

Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση.

Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς, ενώ οι όποιες δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει ελαφρύνσεις στο κόστος για την απόκτηση ακινήτων με μείωση στο ήμισυ του φόρου μεταβιβάσεως και την πλήρη κατάργηση των αμοιβών δικηγόρων στην σύνταξη των συμβολαίων.

Ο φόρος μεταβίβασης θα μειωθεί στο 4% από 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου μέχρι 20.000 και στο 5% από 10% για το ποσό πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Ήτοι αν κάποιος αγοράσει ακίνητο αξίας 150.000 ευρώ, θα καταβάλλει για φόρο μεταβίβασης 7.300 ευρώ, ενώ με το σημερινό καθεστώς θα πλήρωνε 14.600 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar V-R

    ωραία όλα αυτά, αλλά ρε παίδες ποιος έχει 150 χιλιάρικα??? και ας πούμε ότι κάποιος τα έχει, θα τρέξει να αγοράσει ακίνητο για να έχει μετά στην πλάτη του επιπλέον φόρους και χαράτσια??? τα κρατάει στο ντουλάπι του και δεν σας δίνει μια...

  2. avatar nemesis

    Για την ταυτόχρονη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δεν θα γράψετε;;;

  3. avatar nemesis

    Συνεχίζετε την προπαγάνδα, πιο ξενδιάντροπα τώρα.Στο προηγούμενο άρθρο τουλάχιστον λέγατε ´οτι αυτές οι δήθεν μειώσεις φόρων θα συνδυαστούν με την αναπροσαρμογή δηλαδή την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.Τώρα ούτε καν αναφέρετε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών..[..]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει