«Έτοιμη να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας η φαρμακοβιομηχανία»

Το μήνυμα του προέδρου της ΠΕΦ από το συνέδριο του Economist


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:52
17/07/2019
«Έτοιμη να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας η φαρμακοβιομηχανία»
6
loading

«Η φαρμακοβιομηχανία μπορεί να στηρίξει άμεσα και έμπρακτα, με επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ, την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, μιλώντας στο 23ο συνέδριο του «Economist». Σύμφωνα με όσα τόνισε, αυτό θα συμβεί «με την προϋπόθεση ότι θα μειωθεί άμεσα η υπερφορολόγηση που υφίσταται σήμερα ο κλάδος, θα υπάρχει ένα σταθερό και προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα τριετές πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ επισήμανε, επίσης, ότι προϋποθέσεις για την επίτευξη του επενδυτικού στόχου της φαρμακοβιομηχανίας είναι, φορολογικά κίνητρα, συμψηφισμός των παραγωγικών επενδύσεων και των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας με τις υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) που της επιβάλλονται, οι οποίες υπονομεύουν την αναπτυξιακή δυναμική της και εισαγωγή του στοιχείου της συνυπευθυνότητας της φαρμακοβιομηχανίας και της Πολιτείας στην συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στην δυναμική της φαρμακοβιομηχανίας, με δεδομένη την εγκατεστημένη βάση ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα και τον εξαγωγικό της προσανατολισμό. Ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα, είπε, θα ενθάρρυνε τις επενδύσεις από πολυεθνικές εταιρείες στις κλινικές μελέτες, την συμπαραγωγή φαρμάκων και τα logistics με δεδομένη και την γεωγραφική θέση της χώρας.

«Ήρθε η ώρα της ανάπτυξης και δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΕΦ, αναφέροντας το χαμηλό ποσοστό της συμβολής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της χώρας που είναι μόλις 8%, όταν ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 14,3%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Ωέωωω!!

  Θυμάστε που είχαν \"ξεχασει\" να ζητήσουν πίσω 240 εκατομύρια απο τις υποχρεωτικές επιστροφές απο τις φαρμακοβιομηχανίες μεταξύ 2006-2010 , ξαναγύρισαν οι \"ξεχασιάριδες\" και αναθάρεψαν οι φαρμακοβιομήχανοι.

 2. avatar Ελευθερώθηκαμε

  Έφυγε ο καρκίνος της οικονομίας πινοκιο, έρχονται δουλειές και ανάπτυξη και έβαλε τα συριζιτρολκακια του να κλαίνε μπας και σας ξανά κοροϊδέψουν.

  1. avatar Δικηγόρε των απατεώνων

   που νομίζεις ότι απευθύνεσαι; Σε ηλίθιους; Σε ταΐζουν καλά στο μοσχάτο;

  2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

   ναι καλα. ξυπνα. νομιζεις η φαρμακοβιομηχανιες θα δωσουν χρημα τσαμπα? ξαφνικα ενδιαφερονται για εσενα και εμενα? πολλαπλασια θα τα παρουν πισω με τις κομπινες τυπου νοβαρτις.

 3. avatar Ετοιμαζετε

  Καινούργια νοβαρτις και κεελπνο [...];

 4. avatar Ντάνος Ευάγγελος

  Χαμένα λεφτά, λαθος κινήσεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει