Αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις ήλθαν σήμερα το πρωί δεκάδες Κύπριοι επιχειρηματίες που επιχείρησαν να καταθέσουν επιταγές.

Οι επιταγές βάσει του διατάγματος δεν είναι άμεσα εισπράξιμες αλλά θα πιστώνονται σε βάθος περίπου δύο εβδομάδων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ωστόσο, κάτοχοι επιταγών έκδοσης της Λαϊκής Τράπεζας που επιχείρησαν να καταθέσουν τις επιταγές στην Τράπεζα Κύπρου ενημερώθηκαν πως η Τράπεζα Κύπρου βάσει εντολών της Κεντρικής Τράπεζας θα δέχεται μόνον δικές της επιταγές.

Έτσι, ο επιχειρηματίας που έχει επιταγή της Λαϊκής θα πρέπει να ανοίξει – εάν δεν έχει- λογαριασμό στην Λαϊκή για να την εισπράξει μετά από 10 ημέρες το ποσό της επιταγής. Ομοίως επιχειρηματίας που έχει επιταγή της Τράπεζας Κύπρου θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου για να πιστωθεί το ποσό στον λογαριασμό του.

Καθώς οι ουρές στα καταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας είναι τεράστιες (300 -400 άτομα) ειδικά για τους κατόχους επιταγών της συγκεκριμένης τράπεζας οι οποίες δεν τηρούν λογαριασμούς στην Λαϊκή η ταλαιπωρία είναι πολλαπλάσια.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr