Παρά τα όσα μετέδιδε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η συμφωνία έχει κλείσει, σημειώθηκε εμπλοκή, καθώς η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η οποία συμμετέχει στη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο, προέβαλε νέες απαιτήσεις.

Οι νέες εξελίξεις μπλοκάρουν προς το παρόν την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικα, η οποία προέβλεπε την επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες.

Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΚΥΠΕ, το ΔΝΤ ζητά να ενσωματωθεί η Λαϊκή Τράπεζα στην Τράπεζα Κύπρου, φοβούμενη «νομική εμπλοκή».

Σύμφωνα με Κύπριο αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και όπως μετέδιδε το Κυπριακό Πρακτορείο η κυπριακή πρόταση για άντληση πόρων από την εθνικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, πρόταση με την οποία διαφώνησε η Γερμανία, δεν θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει η Λευκωσία τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού. Η συγκεκριμένη πληροφορία πάντως αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, καθώς οι εξελίξεις και τα δεδομένα διαρκώς μεταβάλλονται στο πλαίσιο της μαραθώνιας διαπραγμάτευσης.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr