Πεπεισμένοι ότι μια συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου μπορεί να επιτευχθεί έως το τέλος Μαρτίου είναι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, αν και κάποιες λεπτομέρειες θα πρέπει να επιλυθούν, όπως δήλωσαν ανώτατοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι υπουργοί είναι έτοιμοι να βοηθήσουν το νησί της Μεσογείου να εξυγιάνει την οικονομία του, και ειδικά τον υπερτροφικό τραπεζικό του τομέα.

«Συμφωνήσαμε να θέσουμε ως στόχο μια πολιτική στήριξη του προγράμματος για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου», είπε ο Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στο πακέτο διάσωσης, το οποίο πρόκειται να ανέλθει σε περίπου 17 δισ. ευρώ.

Αφαιρώντας ένα από τα επίμονα εμπόδια για μια συμφωνία, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι νέες κυπριακές αρχές έχουν συμφωνήσει για μια ανεξάρτητη αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο οι κυπριακές τράπεζες εφαρμόζουν τους νόμους κατά του ξεπλύματος χρήματος. Αυτό είναι πιθανό να κατευνάσει τη Γερμανία, η οποία έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο νησί.