Έγκριση για ένταξη στο Μέτρο 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 έλαβαν συνολικά 122 νεοσύστατες ομάδες.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης, συνολικά υποβλήθηκαν 205 αιτήσεις. Από αυτές εγκρίθηκαν 122, 16 απορρίφθηκαν ενώ 67 δεν εγκρίθηκαν λόγω εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των αιτήσεων που εγκρίθηκαν ανέρχεται στα 24.982.643,85 ευρώ, απορροφώντας έτσι το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων του Μέτρου που ανερχόταν στα 25 εκατ. ευρώ.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ενταχθεί το σύνολο των θετικά αξιολογημένων αιτήσεων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες προγραμματικής υπερδέσμευσης, δεδομένης και της σημασίας του συγκεκριμένου μέτρου στην ενθάρρυνση της συνεργατικότητας και της συλλογικότητας στον πρωτογενή τομέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία αναδημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται πως κάθε νέο συλλογικό σχήμα θα λαμβάνει χρηματοδότηση μέχρι και τις 100.000 ευρώ ετησίως. Οι δυνητικοί δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο διάρκειας πέντε ετών, το οποίο πρέπει να περιγράφει τις ενέργειες για τη μελλοντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε σχέση με την αρχική κατάσταση μέσω διατύπωσης σχετικών δεσμευτικών στόχων.