Αλλαγές και τεχνικές βελτιώσεις στο θέμα της αποπληρωμής χρεών και την καθιέρωση μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την καταβολή των φόρων αφήνει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνη τονίζοντας πως οι δηλώσεις του για την μη επέκταση των δόσεων αποπληρωμής οφειλών παρανοήθηκαν.

Αναφορικά με την απάντηση που δόθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών, σε ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μαρίας Τσαρουχά Κόλλια, για το θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών ο υφυπουργός Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση πριν λίγο στην οποία διευκρίνισε ότι το πλαίσιο της απαντήσεως αφορούσε το υφιστάμενο καθεστώς.

«Η κυβέρνηση εξετάζει τεχνικές βελτιώσεις, ώστε το υφιστάμενο καθεστώς να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται αφενός στις πράγματι μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων και αφετέρου στην επίτευξη εύρυθμης εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων χρεών από πλευράς Δημοσίου», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει σε ιστοσελίδα ότι «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνει η χώρα, το οικονομικό επιτελείο δίνει πραγματική μάχη προκειμένου να καταφέρει να αυξήσει το όριο των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως παρανοήθηκε η κοινοβουλευτική του απάντηση σύμφωνα με την οποία η επέκταση των δόσεων δεν θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων- διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μια σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς.

Όπως εξήγησε, στο έγγραφό που διαβιβάστηκε στην Βουλή εξηγούσε το υπάρχον καθεστώς και σε καμία περίπτωση δεν προανήγγειλε κάτι διαφορετικό από αυτό.

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει τελικά κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για τους πολίτες υπογραμμίζοντας πως «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

Τέλος, συνεργάτες του κ. Μαυραγάνη τόνιζαν και αυτοί ότι «η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών αποτυπώνει το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς. Η κυβέρνηση με προσοχή εξετάζει το συγκεκριμένο ζήτημα», τόνισαν αναφορικά με το ζήτημα.Η απάντηση των συνεργατών του υφυπουργού συνεπάγεται πως όλα τα σενάρια για το συγκεκριμένο θέμα είναι ανοικτά και θα αποκρυσταλλωθούν με την επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.