Τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για την αύξηση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα κατά το μήνα Δεκέμβριο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας, επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, κάνοντας λόγο για βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανταπόκριση από την Αθήνα, το ΙΟΒΕ ανακοίνωσε χθες ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη και οι επιχειρηματικές προσδοκίες βελτιώθηκαν στους περισσότερους τομείς, με εξαίρεση τον τομέα των κατασκευών, ενώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών έχει σταθεροποιηθεί.

Η αύξηση του δείκτη εμπιστοσύνης ενισχύθηκε επίσης από την επιτυχή επαναγορά ομολόγων που κατέστησε βιωσιμότερο το ελληνικό χρέος, καθώς επίσης από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από την Standard & Poor’s.

Ωστόσο, διευκρίνισε το ΙΟΒΕ, παρά τη γενικότερη βελτίωση, «η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω του έντονου φόβου της ανεργίας», τονίζεται στο δημοσίευμα.