Δέκα αμερικανικές τράπεζες που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις αμφιλεγόμενες κατασχέσεις ακινήτων αποδέχθηκαν να καταβάλουν 8,5 δισ. δολάρια για την αποζημίωση των πελατών τους που ζημιώθηκαν σε αυτήν την υπόθεση, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Οι τράπεζες που συμμετέχουν στη συμφωνία για την αποζημίωση των πελατών τους είναι οι Aurora, Bank of America, Citibank, JPMorgan Chase, MetLife Bank, PNC, Sovereign, SunTrust, US Bank και Wells Fargo.

Σύμφωνα με τη Fed, βάσει της συμφωνίας, οι τράπεζες θα καταβάλλουν 5,3 δισ. δολάρια στους ζημιωθέντες πελάτες που πληρούν τα κριτήρια για να αποζημιωθούν, και θα δεσμεύσουν άλλα 5,3 δισ. δολάρια για τις ανάγκες του προγράμματος των «μέτρων συνδρομής» που αφορούν την τροποποίηση των όρων των στεγαστικών δανείων και την αποζημίωση των πληγέντων, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Με γνώμονα τη ρύθμιση της υπόθεσης, τα νοικοκυριά που έπεσαν θύματα των κερδοσκοπικών πρακτικών που εφάρμοσαν οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης των στεγαστικών δανείων «θα λάβουν εντός των προσεχών εβδομάδων αποζημιώσεις που θα κυμαίνονται από ορισμένες εκατοντάδες, έως και 125.000 δολάρια», υποστήριξε η Fed.