«Κληρώνει» σήμερα για το χαράτσι της ΔΕΗ

Κόντρα Στουρνάρα με τους εισαγγελείς


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:30
17/12/2012
«Κληρώνει» σήμερα για το χαράτσι της ΔΕΗ
5
loading

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει σήμερα εάν το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) θα συνεχίσει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή θα σταματήσει να καταβάλλεται μέσω αυτών, όπως έχει ήδη αποφασίσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα αίτηση αναστολής της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου στον Άρειο Πάγο, υποστηρίζοντας πως η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος το επιβάλλουν.

Όπως επισημαίνει η πλευρά του Δημοσίου, η αδυναμία είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) θα έχει ως συνέπεια να υπάρξει απώλεια δημόσιων εσόδων πάνω από 1 δισ. ευρώ, ελλειμματικός προϋπολογισμός και αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η βλάβη αυτή ανάγεται στο ότι η εξεύρεση ισοδύναμου χρηματικού ποσού από άλλες πηγές με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου λαμβάνεται λίγες ώρες μετά την παρέμβαση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, η οποία εξέδωσε χθες ανακοίνωση για το ΕΕΤΗΔΕ σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας έχει καλέσει τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπ' όψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η Ένωση θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός μέλος της κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Τέλος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar THEODORA

  Έτσι......πάνω από τους νόμους και τις δικαστικες αποφασεις η "κυβέρνηση"....Αυτά είναι!!! Δεν μπορειτε καλοι μου δικαστες να κρίνετε και να βγαζετε αποφασεις, με γνωμονα τη δικαιοσύνη, πρεπει να κρίνετε με βάση τα "συμφέροντα" αυτου του τοπου(κατα την κυβερνηση) και το πατριωτικο καθηκον......Έτσι ακριβως τοποθετηθηκε ο Στουρναρας,σε συνεντευξη στον Λιαρελη....

 2. avatar george1973

  ευχομαι και ελπίζω να ερθει στον κύριο Σουρνάρα η κεραμίδα για να μάθει να κάνει τον Μαγκα . Και αν τολμήσει να κάνει και άλλες Μαγκιες να του ξανάρθει μεχρι να παραιτηθεί ή να πάει για καφε με τον Τσοχατζο .

 3. avatar george1973

  το βασικο θεμα ειναι το εξής . Σημερα υπάρχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι συνεχίζουν να πληρώνουν το ρευμα και το χαρατσι έχοντας ομως μια λεπτομέρεια αφησει στην άκρη . Πολλοί λογαριασμοί εξακολουθούν να βγαίνουν σε ονομα παλαιότερου ιδιοκτήτη που μπορει μαλιστα να έχει αποδημίσει και εις Κυριον . Ετσι λοιπόν δεν υπάρχει καμια περιπτωση να βρουν τον πραγματικό ιδιοκτήτη . Βαλτε λογαριασμους δε που ειναι σε ονομα ενοικιαστή ή ειχε πάει σε εναλλακτικό πάροχο που δεν υπάρχει πια . Εκει ειναι το προβλημα του Στουρναρα και θα χασει τα αυγα και τα πασχάλια .

 4. avatar Leonidas Nastos

  Αλλο η εισπραξη του τελους και η καλυψη δημοσιοοικονομικων εξοδων, αλλο η δυνατοτητα πληρωμης του και αλλο ο εκβιασμος των συνεπειων μεσω ΔΕΗ .

 5. avatar Sotiris

  εύχομαι στους δικαστές να επικρατήσει η Ελληνική λογική, φράση άγνωστη για την εκτελεστική εξουσία, αποδεδειγμένα με βάση τα έργα της.
  Σοβαροί άνθρωποι είναι, έξυπνοι σίγουρα είναι, εύχομαι να ξεφύγουν από την όποια εξάρτηση υπήρχε και υπάρχει, εάν υπήρχε και εάν υπάρχει !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει