«Στόχος να μειωθούν κατά 50 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια»

Μεγάλου: Ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνή funds για την αγορά ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
14:54
19/02/2019
«Στόχος να μειωθούν κατά 50 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια»
3
loading

Οι ελληνικές συστημικές τράπεζες συμφώνησαν να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2021, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου στο CNBC.

Το υψηλό επίπεδο των «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο ζήτημα, στο οποίο πρέπει να εστιαστεί η προσοχή, πρόσθεσε, αναγνώρισε πως υπάρχει «σημαντική βελτίωση» στον τομέα αυτό, αλλά συμπλήρωσε πως «θα προτιμούσε να δει ακόμη μεγαλύτερη στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών».

«Τα 50 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σχεδόν στο 28% του ΑΕΠ της χώρας» είπε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας ότι θα ήταν πολύ ευτυχής αν η τράπεζα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους αυτούς.

Στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, ο στόχος είναι να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 15 δισ. ευρώ πριν το 2021, έχοντας μειώσει τα «κόκκινα» δάνεια κατά 5 δισ. ευρώ το 2018, σημείωσε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του, που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Όσο περισσότερα όπλα έχεις στο οπλοστάσιό σου για να αντιμετωπίσεις το θέμα, τόσο το καλύτερο» είπε σχετικά με τις περαιτέρω πρωτοβουλίες από την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών για να βοηθήσουν τις τράπεζες στο έργο αυτό.

Ο κ. Μεγάλoυ είπε ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνή funds για την αγορά ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνοντας: «Είχαμε καταστάσεις, όπου τα funds ανταγωνίζονταν και στη διαδικασία του ανταγωνισμού έπρεπε να πληρώσουν σημαντικό ποσό χρημάτων για τον έλεγχο, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλουν προσφορά για αυτά τα στοιχεία ενεργητικού. Είμαστε πολύ ευτυχείς ως εντολείς για την πώληση των δανείων αυτών για το επίπεδο του ανταγωνισμού και το επίπεδο της δραστηριότητας στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θα τολμούσα να πω ότι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ…..

    ......σε πόσο εξευτελιστικές τιμές τα ξένα funds αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια.....

  2. avatar Α.Λ.

    Ο Τσίπρας δεν έλεγε ''με κυβέρνηση Σύριζα κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη''? Και τώρα πουλάνε τα δάνεια σε ''κοράκια''.

  3. avatar να πληρωθουν στο ακεραιο τα δανεια ……

    να κατασχεθουν μισθοι και συνταξεις ...σπιτια......ετρεξαν ολοι στο συριζα για να γλιτωσουν.....δεν ειμαστε κομμα αριστερο...γιναμε μερκελια γερμανοτσολιαδες και δωσαμε ορκο μετα το χαστουκι που μας εδωσε η μαρκελα.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει