Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ρύθμισης στο δίκτυο VPSL (δίκτυα νέας γενιάς) που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει ο ΟΤΕ αφήνει η ΕΕΤΤ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Λεωνίδας Κανέλλος σημείωσε ότι η επιτροπή θα προχωρήσει σε ανάλυση αγοράς και εφόσον προκύπτει από τις κανονιστικές υποχρεώσεις ότι το δίκτυο αυτό πρέπει να επαχθεί σε ρύθμιση, τότε αυτό θα γίνει.

Το ευρωπαϊκό πλαίσιο καθορίζει τι υπόκειται σε ρύθμιση και τι δεν υπόκειται και είναι λανθασμένη η άποψη ότι οι νέες επενδύσεις δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση, σημείωσε ο κ. Κανέλλος, τονίζοντας παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις της ΕΕΤΤ έχουν στόχο μια δίκαιη ισορροπία, μεταξύ αυτού που επενδύει και των ανταγωνιστών που δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άρσης της ρύθμισης από την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, ο κ. Κανέλλος σημείωσε ότι αυτό θα αποφασιστεί με βάση τα πορίσματα από την ανάλυση της αγοράς που θα είναι έτοιμα τον Δεκέμβριο.

Έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι ενώ τα μερίδια του ΟΤΕ είχαν παρουσιάσει κάμψη, ενισχύθηκαν λόγω του κλεισίματος δύο παρόχων.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, τόνισε ότι η επιτροπή σχεδιάζει και δράσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού σε επίπεδο υπηρεσιών και στην κινητή τηλεφωνία, όπου τόνισε ότι υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης των καταναλωτών για δράσεις που αφορούν π.χ. στην αύξηση του ελάχιστου χρόνου ομιλίας ανά κλήση, και έλλειψη συγκρισιμότητας των προσφορών κ.α.

Ο κ. Κανέλλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: euro2day.gr