Να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη ζήτησε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, τονίζοντας ότι αποτελεί μία «κρίσιμη απάντηση» στην κρίση χρέους, που είναι «απαραίτητη» για την αντιμετώπισή της.

«Οδεύουμε προς μια τραπεζική ένωση, είναι αυτό που έλειπε από τη νομισματική ένωση», υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια συνέλευση της Ένωσης χρηματοπιστωτικών αγορών στη Μαδρίτη. Και σημείωσε ότι «θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή γρήγορα, για να υπάρξει επιστροφή της εμπιστοσύνης και της μακροπρόθεσμης σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχολιάζοντας το νέο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, ο τραπεζίτης υποστήριξε ότι «ο μηχανισμός αυτός είναι ένα δίχτυ ασφαλείας, συμπαγές και αποτελεσματικό, κατά της αδικαιολόγητης αύξησης των ασφαλίστρων κινδύνου, που αναγκάζονται να καταβάλουν χώρες όπως η Ισπανία για να χρηματοδοτηθούν από την αγορά».

Σημείωσε δε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «προχωρά με αποφασιστικότητα προς τη σωστή κατεύθυνση», απευθύνοντας έκκληση να συνεχιστούν «με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες για μια έξοδο από την κρίση».