Ως «σημαντικό» βήμα χαρακτήρισε την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, καλώντας τους Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν και τον προϋπολογισμό του 2013.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε αυστηρές συστάσεις προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την ανάληψη δράσης προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την ευρωζώνη.

Σημείωσε, μάλιστα, πως οι συζητήσεις για την Ελλάδα θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Ντράγκι, στόχος της ΕΚΤ είναι να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η ΕΚΤ είναι απίθανο να βοηθήσει περαιτέρω την Αθήνα γιατί δεν της επιτρέπεται να παράσχει απευθείας βοήθεια.

Εστιάζοντας στα οικονομικά της ευρωζώνης, ο επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ότι η οικονομική δραστηριότητα θα παραμείνει αδύναμη και το 2013, ενώ δεν αναμένει βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Οι ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι Ευρωπαίοι βουλευτές για την απουσία γυναικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι «δικαιολογημένες», σχολίασε, επίσης, ο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον τομέα της ισότητας των δύο φύλων.

«Το ζήτημα της ισότητας μας απασχολεί πολύ. Οι ανησυχίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι βάσιμες στο θέμα αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτηρίζοντας ως «πολύ σημαντικό» το θέμα της ισότητας, ο Ντράγκι ευχήθηκε να υπάρξουν περισσότερες γυναίκες σε διοικητικές θέσεις.