«Οι ελεγκτές της Ε.Ε. και η κυβέρνηση στην Αθήνα έχουν συμφωνήσει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά το επόμενο πακέτο περικοπών», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η διάσωση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα παρατηρεί: «Πυκνώνουν οι ενδείξεις που θέλουν την επόμενη δόση να εκταμιεύεται τον Νοέμβριο για την Αθήνα, καθώς το Βερολίνο είχε πρόσφατα επαναλάβει ότι θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Σε ανάλογο σχόλιό της στο ένθετο «Ευρώπη» που φιλοξενούν σήμερα η Süddeutsche Zeitung και άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες η Τόνια Μαστρομπουόνι επισημαίνει ότι «όπως έχουν διαπιστώσει επιφανείς οικονομολόγοι και αναλυτές, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα φονικό σπιράλ».

«Τα μέτρα λιτότητας πιέζουν την αγορά και έτσι αυξάνεται το έλλειμμα. Έτσι με τη σειρά τους αυξάνονται και τα χρέη με συνέπεια να είναι απαραίτητες μεγαλύτερες περικοπές», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στο σχόλιο γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του οικονομολόγου της Pimco, Μοχάμεντ ελ-Εριάν, ο οποίος είπε πρόσφατα: «Καμία λιτότητα και καμία μεταρρύθμιση ακόμη και εάν ήταν κοινωνικά εύπεπτες δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν, εφόσον η Ελλάδα δεν ανακτήσει περισσότερη ευχέρεια κινήσεων. Με άλλα λόγια εάν η Ελλάδα δεν βρει πάλι έναν δρόμο ανάπτυξης».