Ξεκίνησε στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών βενζινοπωλών, πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης.

Οι επαγγελματίες ζητούν να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αλλά και να μην κλείσουν πρατήρια λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, που ενώ ξεκινά επίσημα σήμερα, οι επαγγελματίες απειλούν με “εμπάργκο” στις παραδόσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι πουθενά στην Πελοπόννησο δεν γίνεται διανομή πετρελαίου θέρμανσης, τόσο γιατί οι πρατηριούχοι σκληραίνουν την στάση τους έναντι της κυβέρνησης, για να μην ισχύσει η εξίσωση της τιμής με το κίνησης, όσο και γιατί δεν υπάρχουν παραγγελίες από τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πηγές, οι παραγγελίες είναι ελάχιστες, λόγω καιρού και υψηλών τιμών, ενώ πολλοί καταναλωτές έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο από την προηγούμενη περίοδο, ή έχουν στραφεί σε άλλες πηγές θέρμανσης.