Συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη των γερμανικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είχε στο Hilton η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες έθεσαν στην κ. Μέρκελ το θέμα της ρευστότητας στην αγορά, που το συνέδεσαν με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Έθεσαν όμως και το ζήτημα των χρεών του κράτους έναντι των επιχειρήσεών τους που δημιουργεί ασφυξία.

Κυβερνητική πηγή έλεγε ότι ήταν σημαντική η παρουσία της κ. Μέρκελ στην συνάντηση των επιχειρηματιών καθώς βοηθά να ξεπεραστεί ο φόβος που υπάρχει για έξοδο της χώρας από το ευρώ, φόβος που δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την νομοθετική ρύθμιση για περαιτέρω μείωση των μισθών καθώς οι μεταρρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει ευελιξία στην αγορά εργασίας. Η κ. Μέρκελ είπε ότι θα το μεταφέρει στην Τρόικα.

Μετά τις επαφές της με τους Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες, η κ. Μέρκελ μετέβη στο αεροδρόμιο από όπου και αναχώρησε για την Γερμανία.