Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου.

Το υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον, με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, πυροδότησαν οι πληροφορίες για διαπραγματεύσεις μεταξύ της Εθνικής και της Eurobank με σκοπό τη συγχώνευσή τους.

Οι πληροφορίες αυτές οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην απόφαση για προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο μετοχών, έως ότου οι διοικήσεις των δύο τραπεζών ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσής τους.

Με το ενδιαφέρον να μονοπωλείται από τις προσδοκίες για εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, η αγορά έδειξε να βάζει σε δεύτερο πλάνο τα εμπόδια που υπάρχουν στη διαπραγμάτευση μεταξύ της τρόικας και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 829,96 μονάδες σημειώνοντας άνοδο +5,05%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 88,912 εκατ. ευρώ.