Σε προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά της Γενικής Τράπεζας έχουν έλθει Τράπεζα Πειραιώς και Societe Generale.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένει η ολοκλήρωσης του οικονομικού ελέγχου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της Γενικής, που σε αρχική βάση υπολογίζονται πλησίον των 380 εκατ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν πριν τα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις εκτίμησε χθες ότι θα χρειαστούν μία ή δύο εβδομάδες για να εξασφαλίσουν οι τράπεζες τις αναγκαίες εγκρίσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Societe Generale θα αποκτήσει το 3,5% της Πειραιώς με ανταλλαγή μετοχών και εν συνεχεία θα καλύψει μέρος το 10% της ελάχιστης συμμετοχής της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα υλοποιήσει η Πειραιώς (εκτιμάται πως θα βάλει 700 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Αύγουστου Τράπεζα Πειραιώς και Societe Generale είχαν επιβεβαιώσει ότι οι συνομιλίες τους για την Γενική ήταν σε προχωρημένο στάδιο.