Την υποστήριξή της στην κοινή πρωτοβουλία αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, για την καθιέρωση φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές γνωστοποιεί με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ. Την περασμένη Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, κ.κ. Σόιμπλε και Μοσκοβισί είχαν στείλει παρόμοια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή η κ. Φέκτερ, εάν βρεθούν τουλάχιστον εννέα χώρες, οι οποίες θέλουν να εφαρμόσουν τη ρύθμιση για φορολόγηση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, στο πνεύμα μιας «ενισχυμένης συνεργασίας», μπορούν να το κάνουν, παρά την αντίσταση των άλλων χωρών-μελών.

Ζητά, ακόμη, από την Επιτροπή να καταθέσει μια πρόταση για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, στο πλαίσιο της «ενισχυμένης συνεργασίας», σημειώνοντας πως ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών είναι σκόπιμος για την εθνική οικονομία και θα αποτελούσε σημαντική συμβολή του δημοσιονομικού τομέα για να σηκώσει τα βάρη της κρίσης.

Η κ. Φέκτερ υποστηρίζει πως με την πρόταση αυτή αυξάνεται η ταχύτητα και αποδεικνύεται η αποφασιστικότητα για το αίτημα αυτό και πως με την επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.