Η δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμένεται να καθυστερήσει για μετά τις αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως πρώτα θα πραγματοποιηθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου και μετά θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής πορείας.

«Η κυβέρνηση Obama δεν επιθυμεί να συμβεί κάποια μεγάλη αλλαγή σε μακροοικονομικό επίπεδο, η οποία θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία, πριν τις 6 Νοεμβρίου», αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Το ερώτημα, ωστόσο, που παραμένει είναι πως εάν ισχύσει αυτό το σενάριο, τότε θα υπάρξει αναβολή και στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, καθώς το πράσινο φως δεν δοθεί ούτε στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, ούτε στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμενόταν μέσα στον Οκτώβριο, ενδεχομένως ακόμη και στις 8 του μήνα που θα γίνει η συνάντηση του Eurogroup, των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.